Goede reacties na workshop

Floor Meershoek, tekstschrijfster bij Pimp Your Online Profile, heeft een artikel geschreven over onze laatste Pimpdag.

3 kandidaten hebben we voorzien van een nieuw profiel en veel tips gegeven bij hun persoonlijke online branding. De locatie is midden in het centrum van Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vrijdag 23 oktober 2015 is het dan eindelijk zover: na een aantal try-outs op verschillende locaties vindt de eerste échte Pimp Your Online Profile workshop plaats! De locatie is de Volksuniversiteit. We hebben daar naast een geweldige, lichte ruimte nog twee andere lokalen voor onszelf. Sterker nog: omdat het toevallig deze week herfstvakantie is, hebben we eigenlijk het héle pand tot onze beschikking!

Om negen uur zijn de eerste pimpers ter plaatse om de laatste zaken door te spreken: de strakke planning, de presentatie, de lunch maar ook de cocktails na afloop. De drie deelneemsters, ontzettend leuke, enthousiaste dames, zijn ook keurig op tijd, zodat de workshop daadwerkelijk om tien uur kan beginnen. In het plenair gedeelte vertelt Jitske Naberman tijdens een heldere presentatie over online identiteit in het algemeen en sociale media, met veel tips en trends. Daarna vertel ik in het kort iets over schrijven voor het web (samenvatting: houd het kort). Daarna brengt Roeselien Wekker de deelnemers in een half uur op de hoogte van het belang van een goede presentatie en stoomt zij ze klaar voor de pitch die Laura Elsman later die dag op video zal opnemen. Iedereen vindt dat toch wel erg spannend en daarom helpt ze de dames ook alvast flink op weg met het daadwerkelijk schrijven van deze pitch. Tot slot geeft Jennifer Delano een flitsende presentatie over gratis online promotie. Haar advies: plan een datum voor een event, nodig een bekend persoon uit, vraag vrienden en klanten om langs te komen. Schrijf een persbericht, stuur dit persbericht naar alle belanghebbende pers over jouw vakgebied.  Geheid dat iemand langs komt en een stuk schrijft in een tijdschrift wat een geweldige promotie oplevert.

Lees meer op de blog van Textfloor.