Pimpteam in uitzending over deeleconomie van Brandpunt+

In maart werd ik gebeld door de KRO-NCRV +. Ze vertelden dan ze bezig waren met een serie over de deeleconomie. Onder de deeleconomie worden bijvoorbeeld bedrijven als UBER en Airbnb verstaan.

De serie bestaat uit 8 afleveringen van 7 minuten waarin ze al participerend de deeleconomie proberen te doorgronden. De presentatrice, Jasmijn Alkemade, praat met met economen, verzamelt data, en gaat vooral zelf delen. Hele volksstammen verdienen goed aan Airbnb, en laten we even wel wezen - goedkoop op vakantie gaan was nog nooit zo makkelijk. Maar wat is die deeleconomie eigenlijk? Waar komt het vandaan, en wat levert het ons op behalve een goedkope taxi en een leuk logeeradres tijdens het backpacken?

Na een aantal opname dagen kwam Jasmijn tot de ontdekking dat een goed online profiel van essentieel belang is om in de deeleconomie mee te draaien. De selectie vindt tegenwoordig online plaats. Daar hoort natuurlijk ook een goed online profiel bij. Je verhuurt je huis sneller als je naast je Airbnb account ook een profi Instagram, Facebook en Linked-In account hebt. Om deze reden zocht ze contact met Pimp Your Online Profile.

Na de opnames tijdens de sessie van Jasmijn in maart is de serie na veel filmen en monteren klaar om uitgezonden te worden. De allereerste aflevering staat online. Het programma wordt ook uitgezonden op de Facebookpagina van Brandpunt +. De filmpjes zijn ook te bekijken op het Youtube account van Brandpunt +. Via deze pagina’s kun je de afleveringen bekijken, en hopelijk liken en delen ;). Elke week komt er een nieuwe aflevering online (7 in totaal)! Pimp Your Online Profile komt wat later in de serie terug, in aflevering 4 (8 juni online).

Afleveringen

aflevering 1: Deel en Heers
aflevering 2: Deel en Heers
aflevering 3: Deel en Heers
aflevering 4: Deel en Heers (Pimp Your Online Profile)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Blink fotografie | Pimp Your Online Profile
Copyright BLINKfotografie |Pimp Your Online Profile

Pitch van Jasmijn

Profielfoto Jasmijn

Profielfoto Jasmijn Alkemade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *