Tekst

Het schrijven van professionele teksten is een echt vak. De juiste toon en intonatie zorgen voor een tekst die bij je past en bezoekers aanzet tot het opnemen van contact.

5 tips:

  1. Zet belangrijke informatie bovenaan de pagina. Een bezoeker wil in één oogopslag zien of de inhoud van een site de moeite waard is. Het is daarom belangrijk dat teksten op een website kort, aantrekkelijk en ‘scanbaar’ zijn.
  2. Een bezoeker komt meestal met een concrete ‘zoekvraag’ op een website. Probeert je te verplaatsen in de doelgroep van uw website. Houd bij het schrijven van webtekst steeds voor ogen: is deze informatie relevant, welke zoekvraag beantwoordt mijn tekst? Probeer aan te sluiten bij de belevingswereld en informatiebehoefte.
  3. Schrijf ‘scanbaar’. Bezoekers ‘scannen’ een webpagina, op zoek naar trefwoorden die aansluiten bij hun zoekvraag (een beetje vergelijkbaar met het ‘koppen snellen’ in een krant). Scrijf overzichtelijke en ‘scanbare’ teksten:
  4. Schrijf beknopt, helder en aantrekkelijk. Hou het kort, schrap zo veel mogelijk overbodige zinnen en woorden. Maak het helder en concreet
  5. Maak betekenisvolle link-teksten. Het moet duidelijk zijn voor bezoekers waar een link op een webpagina naartoe leidt.

zie: Schrijven voor het web – Universiteit van Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *