Sociale Media

Sociale media zijn overal om ons heen en een goede manier om je boodschap te verspreiden. Vraag je je af welke voor jou geschikt zijn? Is dit LinkedIn, YouTube, Facebook of juist Instagram?

Dat hangt er van af waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je in contact blijven en komen met je zakelijke contacten, gebruik Linkedin. Wil je laagdrempelig korte berichten uitsturen, nieuwe mensen leren kennen, websites en artikelen delen en ontdekken? Gebruik dan Twitter.

Om met eigen vrienden en familie in contact te blijven, foto’s en updates te delen is Facebook een populaire platform. Wil je voor je werk/bedrijf aan de slag? Maak dan een Facebook bedrijvenpage aan.

Pinterest en Instagram zijn geschikt om beeldmateriaal te delen. Als je bijvoorbeeld kunstenaar bent, maar ook voor grafieken, en interessante infografics is Pinterest erg geschikt.

Korte films om jezelf te promoten kun je uploaden in YouTube maar Vine en Meerkat zijn ook prima platforms die je dwingen kort te zijn.

Gebruik tools om efficiënt te werken. Met bijvoorbeeld Hootsuite of Tweetdeck bespaar je tijd door vanuit 1 dashboard te publiceren op meerdere accounts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *